Girls Night?!


Woensdag avond was de o zo bekende girlsnight. Dit was een andere avond dan normaal, niet het normale tutten en make-uppen maar in plaats daarvan hebben we lekker geschilderd.

In de voorbereiding hebben wij ‘Je bent een ster’ met schilderstape op een verzameling van schildersdoeken geplakt. Wij hebben de meiden de opdracht gegeven om je talent op 1 doek te schilderen. Maar zonder dat ze wisten waarom het tape er met een rede opzat. Na het schilderen hebben wij een verhaal vertelt over Esther. Esther was een van de mooie vrouwen die voor de koning moesten komen zodat hij zijn koningin kon kiezen. Esther was gelovig maar niemand wist dit. De oom van Esther, , hoorde buiten de poorten soldaten praten over een plan om de koning te vermoorden. Vertelde dit aan Esther zodat ze dit konden voorkomen. Hierdoor kreeg Esther het respect van de koning. Even later werd er een wet opgesteld waarin stond dat het volk van Esther vermoord zouden worden. Dit moesten ze voorkomen anders zou dit betekenen dat Esther ook vermoord zou worden. Esther raapte al haar moed bij elkaar om naar de koning te stappen met een nieuw wetsvoorstel, in deze tijd werd je vermoord als je ongeroepen naar de koning toe ging. Toch kreeg Esther het voor mekaar om dit ongedeerd te doen en deze wet in te laten dienen om haar volk te redden. Boodschap is dus dat Esther haar talenten heeft benut en daar veel moed voor nodig had en dit hebben wij geprobeerd mee te geven met de stelling dat er geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden is. Dit hebben we dan ook na dit verhaal in groepjes besproken met de meiden. En als afsluiter hebben we heerlijk gechocoladefonduet

Groetjes Elisa & Meike

 

Deel met:


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *