Wat is Sonrise Floriande?


Wat is Sonrise Floriande?
Sonrise Floriande is een jaarlijkse sport en spel week in de eerste week van de zomervakantie op het grasveld naast het Haarlemmermeer Lyceum dat georganiseerd wordt door kerk De Graankorrel. Met deze week, van maandag t/m vrijdag, willen we kinderen uit en rondom de wijk Floriande een leuke en sportieve start geven van de vakantie. Door leuke spellen te spelen en positieve aandacht te geven hopen wij dit te bereiken. In de middag vanaf 14:00 tot 16:30 uur zijn kinderen vanaf 6 jaar tot 12 jaar welkom. Er worden spellen gespeeld zoals voetbal, volleybal en knotshockey. Maar er zijn ook nog andere wisselende activiteiten die aangeboden worden. Het programma van de vrijdagmiddag wijkt af van de andere middagen omdat we dan de week spetterend willen afsluiten.

In de avond vanaf 19:00 tot 21.00 uur zijn de jongeren vanaf 13 jaar en ouder welkom. Tijdens het avond programma worden er sporten zoals basketbal, voetbal en volleybal worden gespeeld. Er kan ook een afwijkende activiteit zijn die dan op posters wordt aangegeven.
Bij mooi weer vinden alle activiteiten buiten plaats. Regent het dan gaat het programma gewoon door binnen in het Lyceum. We hebben dan de beschikking over een gymzaal.
Zowel het middag en het avondprogramma is gratis.

We organiseren dit niet alleen voor de kinderen en de jeugd. Iedereen is van harte welkom tijdens het middag en het avondprogramma voor een kopje koffie of thee met wat lekkers!
Voor de kinderen is het zeker leuk als er mensen naar ze komen kijken, maar wij (de organisatie) vinden het ook heel gezellig om mensen op het terras te hebben. Reden genoeg om ook te komen!

Donderdag Eat&Meet
Op de donderdag is een Eat&Meet. Vanaf 17.30 uur is gaan met veel mensen gezellig eten. Wij zorgen voor het eten. Deze Eat&Meet is voor iedereen die het leuk vindt om mee te eten. Wel moeten we van te voren weten hoeveel mensen er komen.  Dan doe je het meteen op de website! De kosten zijn 3 euro per persoon. Opgeven kan tot en met de woensdagavond 21.00 uur. Dit ivm de boodschappen die gedaan moeten worden. Ook iets maken of kopen voor de Eat&Meet is natuurlijk mogelijk. Laat het dan wel even weten. Dit kan ook via de e-mail annemieke@sonrisefloriande.nl of geef het door aan iemand van de organisatie.

Hoelang bestaat Sonrise al?
Sonrise is voor het eerst georganiseerd in het jaar 2009 door een groep enthousiaste jongeren met een passie voor kinderen, jongeren en geloof. Tijdens deze eerste Sonrise was meteen duidelijk wat de impact is geweest op de kinderen/jongeren uit Hoofddorp. Dit was voor ons voldoende motivatie om dit event nog meerdere keren te organiseren. Inmiddels zijn we bezig met onze 11e jaargang en hebben we jongeren vanaf hun jongste jaren zien komen en komen zij inmiddels in het avond programma. Verschillende ouders hebben verhalen verteld over hun kinderen waarbij een enorme verandering heeft plaats gevonden tijdens de week. Er zijn zelfs gezinnen waar de vakantie na Sonrise gepland wordt. Sonrise is een week vol sport en fun!

Wat is er nodig om Sonrise te organiseren?
Om Sonrise jaarlijks te organiseren hebben wij een groep enthousiaste jongeren nodig die een deel van hun vakantie willen besteden aan dit event. Daarnaast hebben we een locatieteam nodig. Zij bereiden vanaf januari dit event voor. Tijdens de week zorgen zij voor de coördinatie van alles. Daarnaast hebben we een hoop vrijwilligers die op een of andere manier mee helpen om dit event tot een succes te maken. Ook mee helpen met dit event? Stuur een e-mail naar johan@sonrisefloriande.nl. Alle hulp is van harte welkom!

Giften voor Sonrise
Sonrise is gratis. De kosten die hiervoor gemaakt worden, betalen we uit giften die er ontvangen worden van mensen uit onze kerk en van de gemeente Haarlemmermeer. Ook een gift geven, dan kan dat natuurlijk. Het rekeningnummer is: NL37RABO0324540728 ovv Gift Sonrise. Alvast hartelijk bedankt!