Conferentie DAG 2: Scott verteld


“Goede avond! Welkom bij het inmiddels wel bekende spraakmemo van het sportteam.” Zo begon de samenvatting van deze dag. De held van gisteren, Scott, zal ons vandaag precies vertellen wat er is gebeurd!

“We hebben best wel veel dingen gedaan.. Maar om het kort samen te vatten…” Het team valt hem in de reden ” Scott het moet een lang verhaal zijn voor op de website..” Scott antwoord met “Oké dan een lang verhaal!” 

Onze sporters begonnen de dag met douchen en een ontbijt. Wat heeft Scott op deze ochtend? Hij was het bijna vergeten.. Maar gelukkig is daar Sam, de verteller van gisteren, die vraagt wat Scott op heeft. Brood met worst en kaas. Dus gastgezin van Scott, dit is de gouden combi! Na het ontbijt was er tijd voor stille tijd met de volgende tekst: Lucas 1 vers 5 tm 25. Dit is het verhaal over de geboorte van Johannes en Zacharias die dit niet geloofd en voor straf niet meer kan praten. Zeker de moeite waard om te lezen.

De stille tijd werd gevolgd door een algemene samenkomst die meteen ook diende al introductie van de dag. Na de introductie was het tijd voor clinics, sportactiviteiten. Scott heeft gevolleybald. De andere hebben hun basketbal skills verbeterd, hoe kan het ook anders gevoetbald en gedanst. Hierbij hielp de groep Scott met het vertellen van wat zij gedaan hadden waardoor Scott zich afvroeg waarom hij de samenvatting van de dag mocht geven… Scott je doet het super! Alleen maar leuk om jouw ervaringen te horen! Toen de clinics afgelopen waren kon iedereen zich weer een beetje opfrissen, de meeste waren dan ook wel goed vies!

De ochtend veranderde in een middag en dit betekend dat het tijd was voor een lunch. Iets dat volgens Scott uitgebreid gedaan is, zelfs een broodje extra! Beste gastgezinnen zowel Sam als Scott spreken hun liefde uit voor een broodje pindakaas met vruchtenhagels.. Ik zelf heb nog nooit van deze combinatie gehoord maar die moet erg lekker zijn! Buikjes rond, tijd voor het middag programma.

Smiddags was het tijd voor workshops. Als eerste vond er een algemene workshop plaats, hierbij moest iedereen aanwezig zijn. Deze workshop ging over.. Scott? Hallo? Scott wist het niet meer… Gelukkig was de rest van het team er om hem te helpen. De workshop ging over de het evangelie. Sam en Teun maken de volgende samenvatting: Wat is het evangelie en hoe je dat een ander kan vertellen. Dat klinkt interessant! De volgende workshop moest je je voor inschrijven. De teamleiders hadden deze al eerder gedaan en de rest van de sporters al ingeschreven daarvoor. Er waren vier workshops. Scott wist ze niet alle vier te benoemen maar wel welke hij had bezocht: Moeilijke vragen. Het was niet dat er daar moeilijke vragen gesteld werden waar je antwoord op moest geven! Nee daar werd je geleerd hoe je goed antwoord kan geven op moeilijke vragen. Scott geeft ons daar de volgende tips voor: Niet blindelings antwoord geven op de vraag, maar onderzoek waarom de vraag gesteld wordt want misschien zit er meer achter dan alleen een vraag. Hoewel er discussie was in het sportteam of dit wel op de website kwam denk ik dat dit voor veel mensen een goede is om te onthouden! Nadiene helpt Scott en weet de andere 3 workshops wel: Hectingsproblematiek, hoe geef je een kwalitatieve clinic en sporten met jongeren.

Nadine neemt nu het woord: Na de workshops was er tijd voor het team om te praten, beter bekend als “teamtijd”. Hierin is het team erachter gekomen dat ze het beste team van de wereld zijn! Dat is fijn om te horen! Tijdens de teamtijd is er ook voor de stage geoefend. Hierbij zijn verschillende mensen wel geraakt… Mocht u de stage nu niet kennen nodig ik u van harte uit om eens langs te komen tijdens de Sonrise week om deze te bekijken! Zeker de moeite waard. Ook zijn er toneelstukjes voorbereid en verhalen bedacht voor de sportweek.

De avond viel en het was tijd voor eten. Nu hopen dat de jus van gisteren verbeterd is en snel vergeten kan worden! Nadine, wat heb je gegeten? ” Een lekkere maaltijd met aardappeltjes, broccoli en noem je dat nu een slavink? ” De jus heeft plaats gemaakt voor de mayonaise die bleek op te zijn… Helaas!

Met een goede maaltijd achter de kiezen was het tijd om naar de dienst te gaan. Iets waar Sam van zegt dat die bijzonder mooi was. Er waren een hoop emotionele mensen.. Dit is niet van verdriet of omdat de dienst niet goed was. Mensen voelen zich aangesproken door liederen of teksten en krijgen daardoor tranen in hun ogen.

De groep is dan nu toch echt compleet! Rikkert voegt zich bij de rest van de sporters na het maken van zijn tentamen. Laten we in gebed vragen of hij daarvan een positieve uitslag mag krijgen. Het team heeft er een gezellige avond van gemaakt en daarna richting bed vertrekken.

Namens het sportteam een fijne avond en slaap lekker!

Deel met:


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *