Conferentie DAG 3 & 4: God leeft!


Vrijdagavond is er geen dagverslag online gekomen.. Maar dat maken we vandaag meer dan goed!

Vrijdag 21 juli
De vrijdag was een fantastische dag op verschillende manieren. Vrijdag was de laatste volle dag in Ede voor de sporters. Een dag waarin workshops werden gegeven, stille tijd werd gehouden en natuurlijk gesport! De exacte dingen weet ik niet precies, het enige dat ik weet was dat toen wij aankwamen in ede de enorme groep sporters vanuit heel Nederland in verschillende groepen bij elkaar zaten op het terrein. Wat een prachtig gezicht! Zoveel mensen die over de hele wereld worden uitgezonden bij elkaar, leren over God, hoe je met kinderen kan sporten en hoe je kinderen wat kan vertellen over God.

Zoals u misschien al opmerkt is het vandaag geen verslag van een sporter over de dag, deze keer schrijf ik het vanuit wat ik zag die dag. Want ik heb samen met andere de mogelijkheid gekregen om ons fantastisch sportteam te bezoeken in Ede. Wauw! Wat is het daar mooi! Genoeg ruimte om verschillende sporten te spelen, om te zitten en te genieten. Toen we daar aankwamen waren de sporters nog bezig met een workshop, dat gaf ons mooi de gelegenheid om alles eens goed te bekijken.

Na de workshop vroegen de leiders van het sportteam om te verzamelen. Want wij waren in Ede met een reden! Een introductiefilmpje opnemen om de sporters te kunnen persenteren aan de gemeente zondag. Maar juist op het moment dat wij wat in de planning hadden greep God in. God had andere plannen dan dat wij hadden! En wat voor plan was het deze keer! Een wonder, een echt wonder! Ik was er niet letterlijk bij aanwezig, maar het grootste gedeelte van het sportteam wel. Als u wilt weten waarover ik het heb zou u dan ook van hen moeten vragen waar het over gaat.

Na het opnemen wat van hilarische filmpjes was het tijd om weer serieus te worden. Tenslotte was de vrijdag een van de laatste mogelijkheden om nog wat met het team te oefenen en te overleggen. We zochten een mooie plek uit op het gras en begonnen met gebed. Een van de sporters vertelde aan de Heer dat dit als een familie voelt, een warme en hechte familie. Die worden spraken mij enorm aan, want ik ervaar precies hetzelfde! God is aanwezig in alles wat zij en wij doen, hij laat ons lachen maar zorgt er ook voor dat er serieuze gesprekken plaats vinden. Kortom Hij is er en Hij leeft!

Om 18:00 was het etenstijd en namen we afscheid van het team om ergens te gaan eten. Vervolgens zijn we weer in de auto naar huis gestapt, zo kwam een fantastische dag tot een einde.

Zaterdag 22 juli
Na de vrijdag volgt de zaterdag. De dag dat de conferentie in Ede erop zit en de sportweek bijna gaat beginnen! Om 12.00 waren de sporters in Haarlem aangekomen met bus. Smiddag’s waren ze vrij, maar wel wat kleine verplichtingen.. Je spullen bij de gastgezinnen brengen en daar even hallo zeggen. Savonds was er een dienst in de Koningkerk in Haarlem, een soort van after conferentie dienst om de Heer groot te maken. In deze dienst werd er gezongen, getuigenissen verteld en gebeden. Dat is letterlijk wat er gebeurd is.. Al is de realiteit anders. Een realiteit die niet uit te drukken is met woorden, foto’s of filmpjes. U/je had erbij moeten zijn! In het praatje werd ons uitgelegd dat we niet alleen zijn en niet bang hoeven te zijn. Want wij hebben de wapenuitrusting van God en mogen die ook gebruiken.

 

Deel met:


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *